Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ψαρομπιφτέκια στον φούρνο

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι λευκόσαρκο (είχα)  κατεψυγμένο 
  • 2 κονσέρβες μικρές τόνου σε νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο
  • πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρυγανιά για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βράζουμε για λίγο το ψάρι και το στραγγίζουμε .το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα αυγά, τον τόνο, στραγγισμένο από το νερό του, τις πιπεριές, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο, λίγο ελαιόλαδο και το μουλιασμένο ψωμί.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.



Πλάθουμε τα κεφτεδάκια βουτώντας τα χέρια μας σε ένα μπολ με ελαιόλαδο.

Αφού τα πλάσουμε τα περνάμε από την φρυγανιά και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.



Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για 15 λεπτά. τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και τα ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Σερβίρουμε με μια σαλάτα και 

καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο