Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Ρεβανί

 


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά για το ρεβανί

  • 230 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ φαρίνα
  • 1,5 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 βανίλια 
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 7 αυγά 
  • 300 γρ ζάχαρη 
  • 4 κουταλιές γάλα

Για το σιρόπι 

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2,5 κούπες νερό
  • 6 κουταλιές φρέσκο βούτυρο 
  • χυμό από μισό λεμόνι με το ξύσμα του

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 15 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη και το γάλα. 

Όταν αφρατέψουν προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας απαλά για να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά. 

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά. 

Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και το βούτυρο και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. 

Περιχύνουμε το γλυκό μας όταν γίνει χλιαρό με το ζεστό σιρόπι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο