Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Λεμονόκρεμα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 130γρ στέβια 1:1 με τη ζάχαρη, (οι αναλογίες στη στέβια ποικίλουν ανάλογα τη σχέση που έχουν στις αντίστοιχες ποσότητες ζάχαρης. Συνήθως αυτό αναγράφεται στη συσκευασία.)
  • 150 γρ αλεύρι απ
  • 450 ml φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα. 

Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο πάντα ανακατεύοντας, το γάλα, το ξύσμα και τον χυμό. 

Αφού γίνουν ένα ενιαίο μείγμα το αδειάζουμε σε αντικολλητικό ταψί 20cm.

Αν δεν έχουμε τέτοιο ταψί, στρώνουμε λαδόκολλα σε κανονικό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μια ώρα. 

Μόλις ψηθεί το βγάζουμε σε πιατέλα και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ή με στέβια. 

Σημείωση : Είναι πολύ νόστιμο και όντως ελαφρύ. Είναι σαν lemon pie light χωρίς την ζύμη της τάρτας. 

Ειδικά μετά από ψαροφαγία ιδανικό σαν γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο