Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Γλυκοπατάτες γεμιστές με σολομό και ρόκα

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 4 γλυκοπατάτες
  • 1 κομμάτι σολομός 
  • 3 -4 κσ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρόκα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά με ένα σφουγγαράκι τις γλυκοπατάτες , μέχρι να φύγουν όλα τα χώματα και τις ξεπλένουμε καλά. 

Τις κόβουμε κατά μήκος και τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 

Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. 



Τις αναποδογυρίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά.



Όταν κρυώσουν λίγο, να μπορούμε να τις πιάσουμε, τις αδειάζουμε από την σάρκα τους.



Βάζουμε την ψίχα τους σε ένα μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι. εν τω μεταξύ έχουμε ψήσει και το κομμάτι του σολομού. 

Το προσθέτουμε στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε . 

Ρίχνουμε και 2 κ σ ελαιόλαδο καθώς επίσης λίγο θυμάρι και ψιλοκομμένη ρόκα. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες μας. 

Ετοιμάζουμε και μια σαλάτα με μαρούλι και ρόκα και την στρώνουμε σε ένα μπολ.



 Από πάνω βάζουμε και τις γλυκοπατάτες και απολαμβάνουμε ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο