μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα
Υλικά
- 1 κιλό ταχίνι
- 400γρ ζάχαρη
- 200γρ γλυκόζη
- 1 τσιμπιά ξινό η σταγόνες από μισό λεμόνι
- 100γρ νερό
- 1 κ.γ βανίλια η τρεις κάψουλες
- 300 αμύγδαλο καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε την ζάχαρη την γλυκόζη και το νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις έρθει βρασμός ρίχνουμε το ξινό η το λεμόνι και φτάνουμε το σιρόπι στους 118 βαθμούς η μέχρι να αλλάξει λίγο το χρώμα του σιροπιού.
Αποσύρουμε από την φωτιά και με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λευκή πηχτή κρέμα.
Βάζουμε στο ταχίνι την βανίλια και ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι στο ταχίνι ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις.(προσοχή το σιρόπι καίει πολύ πρέπει να έχουμε ειδικό γάντι σιλικόνης η να ανακατέψουμε με μια κουτάλα.
Μέχρι να μπορεί το χέρι μας να δεχθεί την θερμοκρασία.
Μόλις πάρει όλο το σιρόπι το μείγμα ρίχνουμε το αμύγδαλο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει στερεά και να μας δυσκολέψει πολύ στο ανακάτεμα.
Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Όταν ξεφορμάρουμε βάζουμε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 12 ώρες να
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου