μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά
Υλικά
- 2 ποδαράκια μοσχαρίσια
- 3 κιλά σκεμπέ μοσχαρίσιο
- ξύδι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2 φύλλα δάφνης
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- 1 κ σ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ σ πελτές ντομάτας
Για το σερβίρισμα
- σκορδόξυδο
- μπούκοβο
Εκτέλεση
Τα πλένουμε καλά με μπόλικο νερό και ξύδι. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον σκεμπέ και σκεπάζουμε με νερό ίσα ίσα να τον καλύψει.
Σε άλλη μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα ποδαράκια με τον ίδιο τρόπο Καθώς αρχίζουν να βράζουν σε κανονική θερμοκρασία ξαφρίζουμε μέχρι να καθαρίσει το ζουμί θέλει αρκετή ώρα να μαλακώσουν.
Αφού ξαφρίσουμε ρίχνουμε ένα μεγάλο ξερό κρεμμύδι απλώς χαραγμένο σε σχήμα σταυρού, τα δαφνόφυλλα και το σκόρδο .
Όταν βράσει καλά αφαιρούμε το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια βγάζουμε όλο το υλικό και το κόβουμε ανάλογα με την προτίμηση μας . Ψιλό χοντρό η μέτρο. Το ίδιο γίνεται και με τα ποδαράκια.
Τα ενώνουμε όλα μαζί σε μία κατσαρόλα. Βάζουμε αλάτι μια κουταλιά της σούπας μια πάπρικα γλυκιά και μια πελτέ ντομάτας.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά .
Συνοδεύεται με σκορδόξυδο και μπούκοβο .
Η μόνη μου απορία , είναι σχετικά με το μέγεθος της κατσαρόλας και με το πόσο νερό βάζει .
ΑπάντησηΔιαγραφή