Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Μοσχαρίσιο συκώτι ριγανάτο με μουστάρδα



μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι (όσο πιο φρέσκο τόσο το καλύτερο!)
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι ( κάποιοι το αφήνουν μέσα στο γάλα για μισή ώρα περίπου.)

(Χωρίς να ξεπλύνουν το γάλα )

Το βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο κ το γυρίζουμε μια δυο φορές να πάρει χρώμα . 

Χτυπάμε την μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο σκεύος μας.

Προσθέτουμε και ρίγανη , τα αφήνουμε στο σκεύος μας περίπου 20 με 25 λεπτά έχει πιεί ήδη και  τα πολλά υγρά έχει γίνει κιόλας , οπότε είναι έτοιμο ‼️

Το συκώτι «αγαπάει» πολύ το ρύζι και τον πουρέ πατάτας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο