μαγειρεύει η Kiki Giorgos Mino
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι (όσο πιο φρέσκο τόσο το καλύτερο!)
- ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. κρασί λευκό
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι ( κάποιοι το αφήνουν μέσα στο γάλα για μισή ώρα περίπου.)
(Χωρίς να ξεπλύνουν το γάλα )
Το βάζουμε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο κ το γυρίζουμε μια δυο φορές να πάρει χρώμα .
Χτυπάμε την μουστάρδα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο σκεύος μας.
Προσθέτουμε και ρίγανη , τα αφήνουμε στο σκεύος μας
περίπου 20 με 25 λεπτά έχει πιεί ήδη και τα πολλά υγρά έχει γίνει κιόλας , οπότε είναι έτοιμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου