μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- 500γρ γλυκιά κολοκύθα
- 2 μέτριες γλυκοπατάτες
- 2 μεγάλα καρότα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια ξερά μεγαλούτσικα
- 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
- 1 κύβος λαχανικών ψυγείου η αποξηραμένα λαχανικά σε νιφάδες
- 1 φλ τσαγιού φυτικό γάλα, ίσως και λίγο παραπάνω
- 1 κ. γλ κουρκουμάς
- 1 κ γλ φρέσκο τζίντζερ η αν έχετε μπορείτε και σκόνη σε λιγότερη ποσότητα πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε μια δυο κουταλιές της σούπας νερό στην κατσαρόλα (εγώ δεν τσιγαρίζω, εσείς αν θέλετε βάλτε ελαιόλαδο), και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας ψιλοκομμένα.
Τα αχνίζουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου μισή ώρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα από το ράβδο μπλέντερ να πολτοποιηθεί.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το γάλα.
Αφήνουμε να βράσουν ένα δύο λεπτά και είναι έτοιμη. Διορθώνουμε το αλάτι ανάλογα με τη γεύση μας προσθέτουμε αν θέλουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο κρουτόν και μπέικον η ότι άλλο μας αρέσει και σερβίρουμε.
Σημείωση : Αν θέλετε αντί φυτικό γάλα βάλτε ζωικό φρέσκο η κρέμα γάλακτος και σερβίρετε και με λίγο γιαούρτι ή σμετάνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου