Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Σουφλέ με μπρόκολο και πιπεριές

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 5 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ σ γάλα

Για την σάλτσα

  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 4 κ σ αλεύρι γοχ
  • 5 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ γλ αλάτι
  • πιπέρι
  • κόκκινη πάπρικα γλυκιά
  • τζίντζερ σε σκόνη η φρέσκο
  • κάρυ

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ τυρί τσένταρ ή όποιο μας αρέσει

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες μικρές. Το βράζουμε σε καλά αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κ σ γάλα. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει λίγο. το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι , κομμένο σε λεπτές φέτες μαζί με τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες,

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε στο μπρόκολο. Ανακατεύουμε καλά να παν παντού οι πιπεριές με το κρεμμύδι.

Στο μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά για την σάλτσα  και σκεπάζουμε τα λαχανικά. Τα πατάμε λίγο με ένα πιρούνι και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.



Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Περιμένουμε να γίνει χλιαρό και το κόβουμε σε κομμάτια όπως το παστίτσιο.


Σημείωση : μπορούμε να το κάνουμε και με κουνουπίδι ή ανάμεικτα και τα δύο λαχανικά!!

Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο