Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Τεμπέλικα τσουρέκια

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 2 κ.γλ. σόδα
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γλ μαχλέπι
  • αλεύρι όσο πάρει

 Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλο μπολ με το μίξερ χειρός ή με σύρμα, χτυπάμε τα αυγά .

Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαχλέπι.

Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ .

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όπως αφρίζει, τη ρίχνουμε στα χτυπημένα υλικά.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, να γίνει μία ζύμη εύπλαστη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μέρη. Πλάθουμε 2 τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τα βάζουμε στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.



Αλείφουμε με διάλυμα αυγού (κρόκο με λίγο νερό) και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή ασπρισμένα αμύγδαλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C στη μεσαία σχάρα για περίπου 30΄ η μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο