Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Κουλουράκια Πασχαλινά

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 330 γρ ζάχαρη
  • 85 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. γάλα πλήρες
  • 28 γρ αμμωνία
  • 1/2  κ. γλ. ΒΡ
  • 1/2 κ.γλ. σόδα 
  • 1 βανίλια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι,1/4 μανταρίνι, 1/4 λεμόνι
  • 1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη γ.ο.χ.,

Για την επάλειψη

  • 1 αυγό 

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, τη βανίλια και το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή μας.

Στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε το ΒΡ, τη σόδα, την αμμωνία. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μείγμα. 

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τέλος το αλεύρι. 

Ζυμώνουμε απαλά. 

Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη 1 ώρα να ξεκουραστεί. 

Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με αυγό


Και τα ψήνουμε σε λαμαρίνα με χαρτί, στην πρώτη θέση του φούρνου από κάτω, 20 λεπτά αντιστάσεις. 


Στους 180 βαθμούς. 




Βγήκαν 75 κουλουράκια, από 25γρ ζύμης το ένα. (ναι τα ζύγιζα πριν τα πλάσω).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο