Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

 


μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουτιά νερό (τα 2 θα παν για την μαγιά)
  • 2 κουτιά σπορέλαιο
  • 3 κουτιά ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 130 γρ μπυρομαγιά
  • 1 κ γλ μπέικιν πάουντερ
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ γλ αλάτι
  • 1 κ γλ μαχλέπι
  • 1 κ γλ κακουλέ ή μαστίχα
  • 3 κιλά αλεύρι σκληρό ειδικό για τσουρέκια

Για την επικάλυψη

  • κρόκους αυγών με λίγο νερό
  • αμύγδαλα φιλέ η σουσάμι

Εκτέλεση

Σε χλιαρό νερό (Όχι καυτό) διαλύουμε τη μαγιά με 200γραμμάρια αλεύρι και λίγη ζάχαρη. 

Να γίνει ένας ρευστός χυλός 

Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος σε ένα τέταρτο με 20 λεπτά θα είναι έτοιμο.

Ενώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, που είναι ελαφρά ζεστά εκτός φυσικά από τα αυγά και το σπορέλαιο. 

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.

Παίρνουμε λίγο λίγο σπορέλαιο με το χέρι μέχρι να το απορροφήσει όλο.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μία μιάμιση ώρα μέχρι ο όγκος να τριπλασιαστεί.



Κατεβάζουμε τον όγκο ζυμώνοντας ελαφριά χωρίζουμε σε ίσα μέρη και πλάθουμε τα τσουρέκια μας.

Ξανά σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου μισή ώρα.. 

Γίνονται 8 τσουρέκια.



Αλείφουμε με αυγό κτυπημένο μόνο τον κρόκο με λίγο νερό και πασπαλίζουμε αμύγδαλα φιλέ η και σουσάμι.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα. το πρώτο ταψί για 40 λεπτά και τα επόμενα για 35 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο