μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- άσπρες γλυκοπατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- χυμό από λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- θυμάρι
- μουστάρδα
- σκόρδο
Εκτέλεση
Στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες και τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο ανοιγμένο στη μέση με το στήθος να ακουμπά στις πατάτες για να μη στεγνώσει στο ψήσιμο.
Το λούζουμε με τους χυμούς, όπου σε αυτούς έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο.
Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 230 - 250 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου μια ώρα.
Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε το γυρνάμε ανάποδα να ροδίσει λίγο και το στήθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου