Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Χαλβάς σοκολατένιος

 


μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη

Υλικά

  •  3/4 κούπα ηλιέλαιο 
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 
  • 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 κούπες νερό 
  • ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια 
  • 1 κ.γ. κανέλα 
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο 
  • 2 βανίλιες 

Για το γλάσο

  • 1 φλυτζάνι άχνη 
  • 2 κουταλιές κακάο βανίλια 
  • 2-3 κουταλιές βραστό νερό

Εκτέλεση

 Αφού ετοιμάσουμε τον χαλβά μας , (τσιγαρίσουμε στο λάδι σιμιγδάλι, ρίξουμε το σιρόπι με μεγάλη προσοχή ανακατεύοντας μέχρι να δούμε πάτο κατσαρόλας)ρίχνουμε και το ξύσμα με τα άλλα μυρωδικά και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ή φιλέ αμυγδάλου αν θέλετε. 

Μετά κάνουμε ένα εύκολο γλάσο με τα υλικά που αναφέρουμε , και περιχύνουμε τον χαλβά μας αφού τον ξεφορμάρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο