μαγειρεύει η Τζένη Λάγαρη
Υλικά
- 3/4 κούπα ηλιέλαιο
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 κούπες νερό
- ξύσμα πορτοκαλιού από 3 πορτοκάλια
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο
- 1 φλυτζάνι άχνη
- 2 κουταλιές κακάο βανίλια
- 2-3 κουταλιές βραστό νερό
Εκτέλεση
Αφού ετοιμάσουμε τον χαλβά μας , (τσιγαρίσουμε στο λάδι σιμιγδάλι, ρίξουμε το σιρόπι με μεγάλη προσοχή ανακατεύοντας μέχρι να δούμε πάτο κατσαρόλας)ρίχνουμε και το ξύσμα με τα άλλα μυρωδικά και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα, ή φιλέ αμυγδάλου αν θέλετε.
Μετά κάνουμε ένα εύκολο γλάσο με τα υλικά που αναφέρουμε , και περιχύνουμε τον χαλβά μας αφού τον ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου