Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

lemon pie κορμός

 


μαγειρεύει η Νάντια Λάγαρη

Υλικά για το παντεσπάνι 

  • 110 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 110 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
  • 3 αβγά μεσαία 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • ξύσμα  από 1 λεμόνι 
  • χυμό λεμονιού
  • από 1/2 λεμόνι 
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (αν θέλετε χρώμα) 
  • βούτυρο για το ταψί 

Για την γέμιση

  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι 
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 
  • 250 γρ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι 5 λεπτά στο μίξερ.

Στρώνουμε και βουτυρώνουμε μία λαδόκολλα σε μεγάλο ταψί φούρνου και ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.

Μετά σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι την άχνη με το ξύσμα του λεμονιού και το τυρί.

Απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγουμε από τη μικρή πλευρά μετά πασπαλίζουμε με άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο