Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σπανακοτυρόπιτα με φύλλα κρούστας και χυλό.

 


 μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά 

  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • γέμιση της αρεσκείας μας

Για τον χυλό

  • 2 κούπες αλεύρι 
  • 1/2  κούπα σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο 
  • 2 κούπες νερό 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας. 

Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα χυλό, όχι πολύ σφιχτό αλλά ούτε νερουλό. 

 Αλείφουμε το κάθε φύλλο με χυλό ΕΚΤΟΣ από το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση από πάνω. 

2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο είναι οκ. 

Για 12 φύλλα κρούστας ο χυλός είναι ακριβώς όσος πρέπει. Για 10 φύλλα κρούστας κρατήστε καλύτερα ένα φλιτζάνι για το τελευταίο φύλλο πάνω για να μπορέσετε να υπολογίσετε καλύτερα το μοίρασμα του χυλού 

Χαράζουμε τα κομμάτια ΔΕΝ κόβουμε μέχρι κάτω για να μη ξεχειλίσει η γέμιση και ο χυλός 

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 με 200 μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί

Τύφλα να έχει το χειροποίητο φύλλο.!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο