Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Κολοκυθάκια στον φούρνο με παρμεζάνα, πικάντικα και μη

 


μαγειρεύει ο Chris DePer

Υλικά

  • μικρά κολοκυθάκια
  • παρμεζάνα
  • σκόνη σκόρδου
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε μικρά κολοκυθάκια σε λωρίδες πάχους όσο το μικρό μας δάχτυλο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για μία - δύο ώρες. 

Τρίβουμε την παρμεζάνα και αν θέλουμε να τα κάνουμε πικάντικα, δημιουργούμε ένα μίγμα με την παρμεζάνα, σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη, θυμάρι και πιπέρι. 

Περνάμε τα κολοκυθάκια αφού τα αλατίσουμε από το μίγμα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα. 

Ρίχνουμε από πάνω τους το μίγμα που έχει περισσέψει και ψήνουμε στο γκριλ για μισή ώρα περίπου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο