Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ντομάτες γεμιστές αλά προβενσαλ

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • ντομάτες
  • φρυγανιά τριμμένη
  • κεφαλοτύρι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • μαϊντανός
  • θυμάρι
  • σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις ντομάτες στα δύο και τις αδειάζουμε. Τις αραδιάζουμε στο ταψί και ρίχνουμε λίγο αλάτι στο εσωτερικό τους. 



Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει καλά. Πιέζουμε μένα κουτάλι σούπας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά του.

Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε, το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι λίγο με προσοχή, λόγω τυριού. Σειρά έχει το κεφαλοτύρι, η φρυγανιά και η σκόνη σκόρδου.



Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις ντομάτες.

Καλύπτουμε με φρυγανιά και κεφαλοτύρι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να μαλακώσουν οι ντομάτες.

Σημείωση : η συνταγή είναι από την γαλλική κουζίνα.

Οι ντομάτες θα πρέπει να είναι ώριμες μεν αλλά σφικτές για να μην βγάλουν πολλά υγρά.

Το εσωτερικό που βγάλαμε από τις ντομάτες το πολτοποιούμε στο μούλτι και στην κατάψυξη!!!

Νομίζω πως και με φέτα θα γίνει μια χαρά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο