μαγειρεύει η Stella Gkava
Υλικά
- 1 τσουρέκι
Για το σιρόπι
- 450 γραμ. ζάχαρη
- 400 γραμ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- φλούδα λεμονιού
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα
- έτοιμη κρέμα, απ αυτήν που βάζουμε μόνο γάλα
Για το γαρνίρισμα
- 600 γραμ. σαντιγί
- 150 γραμ. φιστίκια Αιγίνης (ωμή ψίχα χοντροκομμένη)
- κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες, στρώνουμε στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ξανανακατεύουμε. Βράζουμε για 5΄σε μέτρια φωτιά.
Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα. Μόλις βγάλουμε το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο να ρουφήξει.
Μόλις κρυώσει το τσουρέκι, απλώνουμε την κρέμα και διακοσμούμε με το φιστίκι Αιγίνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου