μαγειρεύει η Eleni Kariofilli
Υλικά
Για την ζύμη
- 330 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 230 γρ. βούτυρο, παγωμένο, σε κομμάτια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο
- 40 γρ. νερό
- 1 κρόκο αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για την γέμιση
- σπανάκι
- κρεμμυδάκια πράσινα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- πράσο
- άνηθος
- μαϊντανός
- καυκαλήθρες
- μυρώνια
Για την επικάλυψη
- απλή μπεσαμέλ
- μπόλικο τυρί
Εκτέλεση
Τρίβουμε το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε κρόκο αλάτι και νερό και ζυμώνουμε ελαφρά να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε τη ζύμη ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα πριν την ανοίξουμε σε φύλλο.
Όσο πιο παγωμένη τόσο καλύτερα.
Ψήνουμε την τάρτα βάζοντας βάρος από πάνω, ρύζι η φασόλια.
Ετοιμάζουμε την γέμιση σοτάροντας λίγο τα υλικά και καλύπτουμε την ψημένη ζύμη. Στρώνουμε και μια απλή μπεσαμέλ και στο τέλος προσθέτουμε μπόλικο τυρί.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου