Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Μεθυσμένα

 


μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά

Υλικά

  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2  ποτήρι ινδοκάρυδο 
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη 
  • αλεύρι όσο πάρει

Για την γέμιση

  • καρύδια
  • διάφορα αποξηραμένα φρούτα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Η ζύμη να είναι μαλακιά . Όχι πολύ ζύμωμα γιατί θα ξεράσει το λάδι. 

Τώρα μπορούμε να τα γεμίσουμε με τριμμένο καρύδι η διάφορα αποξηραμένα φρούτα, η και ανάμικτα. 

Ψήνουμε σε κανονική θερμοκρασία σε λαδόκολλα και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε. Τα βουτάμε σε κρύο σιρόπι και τα πασπαλίζονται με ινδοκάρυδο!!!

Σημείωση :  τα μεθυσμένα έχουν και αυτά διάφορες συνταγές. Τα δικά μου τα κάνω με ρετσίνα η λευκό αρωματικό κρασί .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο