μαγειρεύει η Ευαγγελία Αρετογλίδου Φωληά
Υλικά
- 1 ποτήρι ρετσίνα
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 ποτήρι ινδοκάρυδο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- αλεύρι όσο πάρει
Για την γέμιση
- καρύδια
- διάφορα αποξηραμένα φρούτα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Η ζύμη να είναι μαλακιά . Όχι πολύ ζύμωμα γιατί θα ξεράσει το λάδι.
Τώρα μπορούμε να τα γεμίσουμε με τριμμένο καρύδι η διάφορα αποξηραμένα φρούτα, η και ανάμικτα.
Ψήνουμε σε κανονική θερμοκρασία σε λαδόκολλα και μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε. Τα βουτάμε σε κρύο σιρόπι και τα πασπαλίζονται με ινδοκάρυδο!!!
Σημείωση : τα μεθυσμένα έχουν και αυτά διάφορες συνταγές. Τα δικά μου τα κάνω με ρετσίνα η λευκό αρωματικό κρασί .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου