μαγειρεύει η Giota Haropoulou
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο έτοιμο
- ½ κιλό κιμά
- 3 πράσα
- 1 κρεμμύδι
- 1 δαφνόφυλλο
- 2 κ. σ. ντομάτα σάλτσα ή κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο λάδι (εγώ σοτάρισα με λίγο νερό)
- τυρί φέτα και κίτρινο τριμμένο όσο θέλουμε,
- 2 - 3 αυγά
- λίγο σουσάμι μαύρο ή άσπρο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα πράσα, το κρεμμύδι και τον κιμά. Προσθέτουμε την ντομάτα τη δάφνη και αλατοπιπερωνουμε.
Αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί έως ότου στεγνώσουν τα υγρά.
Κατόπιν το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά.
Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα λαδώνουμε και στην φαρδιά τους πλευρά απλώνουμε μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Τα ρολά τα τοποθετούμε σε ταψί 40αρι σαν σαλιγκάρι.
Όταν τελειώσουμε, λαδώνουμε την επιφάνεια της πίτας, ραντίζουμε με νερό
και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 190 βαθμούς περίπου μιάμιση ώρα ανάλογα τον φούρνο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου