Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Φαλάφελ από αρακά και σος ταχινιού

 



μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 1 κ.σ. κορνφλάουρ
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 400 γρ. αρακάς 
  • 4-5 φύλλα δυόσμο
  • 120 γρ. νιφάδες βρώμης
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμύδι. Σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό και κατεβάζουμε. 

Παράλληλα βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με λεπίδες (μούλτι) την βρώμη, χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη και την μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε σε μπολάκι το κορν φλάουρ με το νερό και αφήνουμε στην άκρη. 

Μεταφέρουμε στο μούλτι τα σοταρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα μαζί με τον κατεψυγμένο αρακά και τον δυόσμο και χτυπάμε καλά, μέχρι να πολτοποιηθούν. Αν το μούλτι μας είναι μικρό, το κάνουμε σε δόσεις. 

Ρίχνουμε τον πολτοποιημένο αρακά στο μπολ με τη βρώμη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. 



Χωρίζουμε το μείγμα σε 16-17 φαλάφελ περίπου 40 γρ. το ένα και τα τοποθετούμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 



Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Σερβίρουμε με την ταχίνι σος, αραβικές πίτες και λαχανικά της προτίμησης μας.

Σημείωση : αν το μείγμα μας γίνει πολύ σφιχτό αραιώνουμε με λίγο κρύο νερό για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα φαλάφελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο