Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Κέικ μήλου





μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou

Υλικά

  • 4 μήλα κίτρινα
  • 3 κ σ κονιάκ
  • 1 κ σ χυμό λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 285 γρ ζάχαρη
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια
  •  120 γρ αλεύρι
  • 2 κ γλ μπέικιν-πάουντερ
  • 1/2 κ γλ αλάτι
  • 1/2 κ γλ κανέλα
  • 120 γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με τελευταία α τα μήλα και τα αμύγδαλα. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. 

Σημείωση : Γίνεται ελαφρώς υγρό λόγω των μήλων.

Καλή επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο