μαγειρεύει η Gnosoula Nikolaou
Υλικά
- 4 μήλα κίτρινα
- 3 κ σ κονιάκ
- 1 κ σ χυμό λεμονιού
- 3 αυγά
- 285 γρ ζάχαρη
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1 βανίλια
- 120 γρ αλεύρι
- 2 κ γλ μπέικιν-πάουντερ
- 1/2 κ γλ αλάτι
- 1/2 κ γλ κανέλα
- 120 γρ αμύγδαλα καβουρντισμένα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά με τελευταία α τα μήλα και τα αμύγδαλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ ή σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Σημείωση : Γίνεται ελαφρώς υγρό λόγω των μήλων.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου