Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Λαχανικά με τυριά

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 2 πατάτες μέτριες ή 1 μεγάλη
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • μαϊντανός
  • 5-6 ελιές σε ροδέλες
  • 100 γρ  φέτα σε κύβους
  • 100 γρ τυρί κίτρινο της αρεσκείας μας (έβαλα γκούντα) Συν 100 γρ για την επικάλυψη
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι μπέικιν-πάουντερ
  • 130 γρ αλεύρι γοχ
  • 100 ml γάλα
  • 4-5 κ σ  ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη και τις πιέζουμε με τα χέρια να φύγουν τα πολλά υγρά. 

Κόβουμε σε καρεδάκια, την ντομάτα και τις πιπεριές.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. Χτυπάμε για λίγο και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν-πάουντερ. 

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά (με το μισό γκούντα) και ανακατεύουμε απαλά. 

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. 



Το στρώνουμε και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο γκούντα που αφήσαμε στην άκρη όταν το χωρίσαμε σε δύο μέρη.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά περίπου , μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. 



Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε.

Καλή μας όρεξη.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο