Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Κυπριακός τραχανάς με φιδέ και χαλούμι


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 200 γρ κυπριακός τραχανάς
  • 150 γρ χαλούμι
  • 50 γρ φιδές
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση


Μουλιάζουμε τον τραχανά σε 2 λίτρα ζεστό νερό για μισή ώρα.
Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μόλις αρχίσει να κοχλάζει για να μην κολλήσει.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Διαλύουμε με ραβδομπλέντερ τον τραχανά η με μία τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε 50 γρ φιδέ και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά..

Αποσύρουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε 150 γρ. χαλούμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο