Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Κοτόπουλο με παπάγια και πιπεριές

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 2 παπάγιες
  • 8 φτερούγες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 1 κ γλ κάρυ
  • λίγο τσίλι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανός

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις παπάγιες από τις φλούδες και τα σπόρια τους. τις κόβουμε σε κύβους. κόβουμε και τις πιπεριές σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε κι αυτές. Συνεχίζουμε με τους κύβους από τις παπάγιες και μόλις λαδωθούν κι αυτές προσθέτουμε και τις φτερούγες. 

Αλατίζουμε  και καρυκεύουμε με το κάρυ και το τσίλι. 



Προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η παπάγια και να ετοιμαστεί και το κοτόπουλο.

 1-2 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε και τον μαϊντανό και σβήνουμε το μάτι. 

Σημείωση : εκτός από τις φτερούγες εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο μέρος του κοτόπουλου μας αρέσει.

Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο