Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Μυζηθροπιτάκια

 


μαγειρεύει η Κυράννα Πέλλα

Υλικά για την ζύμη

  • 300 γρ νερό 
  • 1  φλιτζάνι του καφέ λάδι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κ σ  ξύδι 
  • 1/2 κιλό περίπου αλεύρι

Για την γέμιση 

  • μυζήθρα και ότι άλλο τραβάει η όρεξη μας

Εκτέλεση

Ενώνουμε όλα μαζί τα υλικά για την ζύμη σε μια λεκανίτσα προσθέτοντας λίγο λίγο το αλεύρι τελευταίο.

Γίνετε μια μπάλα όπως το ζυμάρι της πίτα μας. Το ξεκουράζουμε πάνω από μισή ώρα και το κόβουμε σε 8 μπαλάκια.  Τα πλάθουμε λίγο και τα ανοίγουμε σαν τα πιατάκια του καφέ.

Τα γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας τα κλείνουμε και τα ξαναπλάθουμε μπαλίτσες και τα ξανανοίγουμε σαν τις αραβικές πίτες.

Στο τηγάνι βάζουμε με ένα πινέλο λαδάκι πριν από κάθε πιτούλα. 



Είναι οι γκιουζλεμέδες της μαμάς μου ! Και όλων των γιαγιάδων που όταν ζύμωναν 7 η και 10 ψωμιά έκαναν και από αυτές της πίτες με λίγο τυρί η ζάχαρη .

Εμείς τώρα έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε και κέτσαπ, ζαμπόν, κασέρι και να δίνουμε μια άλλη γεύση !

Σημείωση : μπορούμε να ψήσουμε τις πίτες μας και στον φούρνο αν θέλουμε!!




Καλή μας όρεξη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο