Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Κανελόνια με σπανάκι.

 


 μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 13 κανελόνια  
  • 350 γρ σπανάκι
  • τυριά ότι έχουμε στο  σπίτι,(εγώ έβαλα φέτα, τσένταρ ρεγκάτο) 
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • λίγο κουκουνάρι καβουρδισμένο 
  • λάδι
  • λίγο αλεύρι
  • 800 γρ γάλα περίπου  
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • μοσχοκάρυδο

 Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι μέχρι το μείγμα να στεγνώσει καλά. Το ανακατεύουμε με το κουκουνάρι και τα τυριά, ρίχνουμε αλάτι αν χρειαστεί και πιπέρι. 

Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το αλεύρι να καβουρδιστεί λίγο και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου αρχίσει το μείγμα να πήζει. 

Μόλις πήξει όσο μας αρέσει το αποσύρουμε ρίχνουμε λίγο τυρί, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε μια μεγάλη κουτάλα κρέμα στο ταψί και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί στη σειρά. 

Μόλις τελειώσουμε ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 170 - 180 βαθμούς αντιστάσεις έως ότου πάρει ωραίο χρώμα (περίπου 40 - 45 λεπτά). 


Έτοιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο