Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Σπανακοκεφτέδες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 600 γρ σπανάκι φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3/4 κούπας φέτα τριμμένη
  • 3/4 κούπας όποιο άλλο τυρί σας αρέσει, εγώ έβαλα γκούντα
  • δυόσμος ή άνηθος
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη
  • λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι

Εκτέλεση

Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι μας. Το αλατίζουμε και το  τρίβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά του. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μούλτι πολτοποιούμε τα πράσινα κρεμμυδάκια. Τρίβουμε και τα τυριά μας.

Αφού έχει στραγγίσει το σπανάκι το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, το πιπέρι, τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο και 3-4 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.

Αν δούμε πως έχει αρκετή υγρασία και δεν πλάθονται τότε προσθέτουμε και λίγη φρυγανιά. Χρειάστηκε να βάλω 3-4 κ σ φρυγανιά.



Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και την λαδώνουμε λίγο με ένα πινελάκι. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας  βρέχοντας τα χέρια μας .

Βουτάμε τα μπιφτέκια σε ένα μπολ με φρυγανιά και τα τοποθετούμε στο ταψί. Γίνονται 16 μπιφτέκια.



Ψεκάζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.

Σερβίρουμε  με γιαουρτάκι.

Σημείωση : μπορούμε επίσης να πάρουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και να τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια  μας.

Καλή μας όρεξη!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο