Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Μαρμελάδα φράουλα

 

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ ζάχαρη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο λικέρ

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι.

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

 Αφήνουμε 1-2 ώρες να σταθούν, για να λιώσει η ζάχαρη από την υγρασία της φράουλας και ανακατεύουμε για να πάει παντού.

 


Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντάς την.

Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα. 

Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5 λεπτά. 

Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. 

Γεμίζουμε το κάθε βάζο μέχρι το χείλος, σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα για 24 ώρες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο