μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό φράουλες
- 600 γρ ζάχαρη
- χυμό από ½ λεμόνι
- λίγο λικέρ
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και τις πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντάς την.
Ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Γεμίζουμε το κάθε βάζο μέχρι το χείλος, σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα για 24 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου