Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Τυρόψωμο

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά 

Για την ζύμη

  • 300 γρ αλεύρι γοχ
  • 200 ml γάλα χλιαρό
  • 5 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 6 γρ αλάτι
  • 20 ml λάδι

Για την γέμιση και επικάλυψη

  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ φέτα
  • 100 γρ κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης  προσθέτοντας στο τέλος λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη να κολλάει ελαφρώς. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά ήσυχη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα 2 τυριά και τα χωρίζουμε σε 2 μέρη.



Όταν περάσουν τα 30 λεπτά αλευρώνουμε λίγο τον πάγκο και αδειάζουμε την ζύμη. Ζυμώνουμε πολύ λίγο αλευρώνοντας αν χρειαστεί. Απλώνουμε με τα χέρια  λίγο, δεν χρειάζεται πλάστης.

Βάζουμε στο κέντρο το μισό μείγμα από τα τυριά και κλείνουμε την ζύμη. 



Με τα χέρια πάλι απλώνουμε την ζύμη 



μέχρι να γίνει ίση με το 32 ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. 

Στρώνουμε 1 λαδόκολλα και την λαδώνουμε λίγο. Τοποθετούμε την ζύμη μας 



και την αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. 

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα των τυριών. 



Εν τω μεταξύ έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει και να λιώσουν τα τυριά. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο