Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

Μαρμελάδα και πέτσα από κορόμηλα

 


μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

  • κορόμηλα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Μαρμελάδα σήμερα με γεύση που θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Μια κορομηλιά, ερικιά όπως τη λέγαμε παλιότερα μας έδωσε απλόχερα τους καρπούς της και αφού φάγαμε κι εμείς και όλη η γειτονιά οι τελευταίοι έγιναν μαρμελάδα με γλυκόξινη γεύση. 

Έπλυνα τα ερίκια και τα έβρασα 10 λεπτά χωρίς να προσθέσω καθόλου νερό και τα άφησα να κρυώσουν. 

Στη συνέχεια τα έβαλα σε σουρωτήρι και τα πίεσα με το χέρι για να βγει ο πολτός που τον ζύγιζα και ήταν 3,5 κιλά. Πρόσθεσα 1 κιλό ζάχαρη και έβρασα τη μαρμελάδα μέχρι να πήξει. 

Για την πέτσα

Έβαλα και λίγη σε ταψάκια που τα έστρωσα με λαδόκολλα και τα έβαλα στον ήλιο να στεγνώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο