Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Σπιτική κέτσαπ

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 4 κιλά ντομάτες ώριμες
  • 10 πιπεριές 
  •  5-6 ξερά κρεμμύδια 
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κούπα ξύδι
  • 2 κούπες ζάχαρη 
  • γαρίφαλο
  • κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια ή τα πολτοποιούμε στο μούλτι.

Τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μετά τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. 

Περνάμε τον πολτό από λεπτή σίτα. 



Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, την ζάχαρη και το ξύδι και ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. 



Γεμίζουμε τα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο