Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Τούρτα μελιτζάνας με κιμά σόγιας

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 3 -4 μεγάλες μελιτζάνες
  • τυρί κίτρινο τριμμένο
  • φέτα 

Για την επάλειψη

  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • σκόρδο σε σκόνη
  • κάρυ

Για τον κιμά
  • 1/2  πακέτο κιμάς σόγιας
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • μαϊντανός
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση

Από βραδύς μουσκεύουμε την σόγια σε μπόλικο νερό.
Το πρωί την στύβουμε να φύγει η υγρασία. 



Από δω και πέρα την μαγειρεύουμε όπως τον κανονικό κιμά.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την σόγια, προσθέτουμε την ντομάτα και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε τον βρασμό  μέχρι να μαγειρευτούν τα υλικά και να μην έχει πολλά υγρά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες και τις αλείφουμε και από τις δύο πλευρές με το μείγμα που ετοιμάσαμε.



Τις ψήνουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν.


Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες στον πάτο  μιας ταρτιέρας και στα πλαϊνά της. Καλύπτουμε με λίγη φέτα χοντροκομμένη. 



Από πάνω στρώνουμε την σόγια.



Γυρίζουμε τα κομμάτια από τις μελιτζάνες προς τα μέσα. καλύπτουμε και το κενό στο κέντρο. 


Πασπαλίζουμε με το κίτρινο τυρί 




και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.


Περιμένουμε να γίνει χλιαρό το φαγητό για να μπορέσουμε να το κόψουμε.




Καλή μας όρεξη.
Σημείωση : το φαγητό αυτό μπορεί φυσικά να γίνει και με κανονικό κιμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο