μαγειρεύει ο Iannis Zissis
Υλικά
- γαρίδες
- μπούτια κοτόπουλου
- μύδια καθαρισμένα
- φρέσκα και ξερά κρεμμύδια
- σκόρδο
- ντοματίνια
- 2 φύλλα δάφνης
- ντομάτα ψιλοκομμένη σε καρέ
- αλάτι
- πιπέρι
- σαλάμι
- κουρκουμάς (προαιρετικός)
- ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μείγμα από κόκκινο κρασί και ξύδι βαλσάμικο.
Στις γαρίδες πασπαλίζουμε αν θέλουμε κουρκουμά και πιπέρι , να μαριναριστούν κι αυτές.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά, μαζί με το σκόρδο, τα δαφνόφυλλα και τα ντοματίνια.
Προσθέτουμε σε λίγο την ψιλοκομμένη ντομάτα και το αλατοπίπερο. Σειρά έχουν οι γαρίδες και τα μύδια, το σαλάμι και σβήνουμε με λίγο κρασί.
Προσθέτουμε και το ρύζι να τσιγαριστεί με το υπόλοιπο φαγητό και τελειώνουμε το μαγείρεμα.
Καλή μας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου