Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτες και φέτα

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • ντοματίνια διάφορα ή ντομάτες 
  • 4 αυγά
  • φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι

Εκτέλεση

Σε λίγο λάδι σοτάρουμε τις σκελίδες σκόρδου για 3-4 λεπτά ίσα ίσα για να αρωματίσουμε το λάδι. 

Τις βγάζουμε για να μην πικρίσουν και σοτάρουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε κύβους.

Αφού αρχίσουν να ροδίζουν προσθέτουμε και τα ντοματίνια ή τις ντομάτες σε χοντρό καρέ και βράζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και σπάζουμε μέσα τα αυγά . 

Με την κουτάλα σπάζουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά, κλείνοντας και το μάτι. 

Προσθέτουμε και την φέτα σπασμένη με το χέρι , καπακώνουμε και αφήνουμε για 4-5 λεπτά πάνω στο μάτι που είναι ζεστό φυσικά , μέχρι να μαλακώσει η φέτα.

Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο