Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Γαλατόπιτα

 


μαγειρεύει η Stella Gklava

Υλικά

  • 1.5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 κούπες του νες καφέ ζάχαρη
  • 1.5 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 3-4 βανίλιες
  • χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι και από 1 λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 200 γρ βούτυρο ή βιτάμ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη.

 Μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται καλά ρίχνουμε  σιγά, σιγά το  σιμιγδάλι  ανακατεύοντας γρήγορα,

μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα όχι να σφίξει, αποσύρουμε από τη φωτιά,

Ρίχνουμε 3 με 4 βανίλιες, μετά ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι και από το λεμόνι και τέλος τα αβγά, αλλά ένα ένα και ανακατεύοντας πολύ γρήγορα πρώτα να έχει απορροφηθεί το ένα αβγό και μετά ρίχνουμε το άλλο.

Στο τέλος ρίχνουμε 200γραμμαρια βούτυρο ή βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε  ένα ταψάκι 28αρι Και ψήνουμε στους 190 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο