Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Φασολάδα άσπρη πικάντικη

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • φασόλια
  • 3-4 καρότα
  • 2-3 πιπεριές καυτερές
  • ξερά κρεμμύδια
  • σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Βάζουμε να μουλιάσουν από βραδύς τα φασόλια, Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια ολόκληρα, τις καυτερές πιπεριές όπως και τα κλωνάρια του σέλινου. Προσθέτουμε την ρίγανη και το μαυροπίπερο.



Όταν μαγειρευτεί η φασολάδα μας αφαιρούμε τα κρεμμύδια, τα κλωνάρια του σέλινου και λίγο ζωμό με λίγα φασόλια και τα βάζουμε στο μούλτι. 

Προσθέτουμε αλάτι και χυμό από λεμόνια. Τα πολτοποιούμε και τα γυρίζουμε στην φασολάδα. 

Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε, προσθέτοντας ωμό ελαιόλαδο στο κάθε πιάτο.

Καλή μας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο