Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Μελιτζανοκροκέτες

 


μαγειρεύει η Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε την σάρκα τους και περιμένουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους αυγών και τους χτυπάμε με το μίξερ 

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Ρίχνουμε τους κρόκους στη μελιτζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.

Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρές δόσεις και τις βάζουμε  αραιά στο ταψί.



Ψήνουμε τις κροκέτες για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν ωραία κρούστα.


Σημείωση : προσοχή στο αλάτι λόγω τυριών. εμένα μου βγήκαν κάπως αρμυρούτσικες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο