Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Μηλόπιτα

 


μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά

  • 4 μήλα κομμένα λεπτές φέτες στο μαντολίνο
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 αυγά
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 180 γρ καλαμποκέλαιο 
  • 11γρ μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά μαζί με το ξύσμα να ομογενοποιηθούν. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά και με προσοχή τα ενσωματώνουμε με τα υγρά. 

Στο τέλος προσθέτουμε και τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 Χ 35 περίπου και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 175 βαθμούς. 

Μόλις γίνει το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε στην επιφάνεια μείγμα άχνης με κανέλα (αν θέλουμε). 



Σημείωση :Δεν φουσκώνει πολύ, γίνεται λεπτή πίτα με σχετική υγρασία. Αν γίνει με φαριν απ ίσως φουσκώσει περισσότερο, είναι νόστιμη και ελαφριά μηλόπιτα. 

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο