Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Χυλοπίτες με σπανάκι




μαγειρεύει η Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

  • 400 ml σπανάκι
  • 4 αυγά
  • 1 κ γλ αλάτι
  • αλεύρι

Εκτέλεση

Από βραδύς πλένουμε το σπανάκι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό. Όταν κρυώσει το πολτοποιούμε στο μούλτι και το μετράμε.

Προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι 



και σιγά σιγά το αλεύρι , μέχρις ότου να έχουμε μια αρκετά σφικτή ζύμη.



Ανοίγουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε να τραβήξουν.


Κόβουμε τις πράσινες πια χυλοπίτες μας και τις στεγνώνουμε.



Σημείωση : εκτός από σπανάκι  μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με παντζάρια, καρότα, κόκκινο λάχανο ή ακόμη και με ντομάτες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο