μαγειρεύει η Effie Tsitsika
Υλικά
- 1 βιτάμ ή βούτυρο
- 2 αυγά
- 5 κ.σ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. νερό
- 1 φακελάκι baking,
- 4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι. Πρέπει να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει καθόλου.
Για τη γέμιση
- 5 μήλα τριμμένα,
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Για
την επικάλυψη
- άχνη ζάχαρη
Βάζουμε
όλα τα υλικά της ζύμης μαζί και μόλις
ετοιμαστεί τη χωρίζουμε στη μέση και
τη βάζουμε για λίγο σε δροσερό μέρος ή
στο ψυγείο.
Βάζουμε
τα υλικά της γέμισης σε ένα σουρωτήρι
και στραγγίζουμε γιατί το μήλο θα βγάλει
υγρά πολλά.
Στρώνουμε σε
ένα ταψί την πρώτη ζύμη και απλώνουμε
τη γέμιση και βάζουμε από πάνω τη δεύτερη
ζύμη.
Ψήνουμε
σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170-200
βαθμούς (ανάλογα το φούρνο).
Προαιρετικά
ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου