μαγειρεύει η Stella Glava
Υλικά
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
- 100 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ κακάο
- 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225 γρ.)
- 2-3 κουταλιές κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
- χαρτάκια για τρουφάκια
- τρούφα σοκολάτας
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις γίνει το μείγμα ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε.
Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου