Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Τρουφάκια



μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.) 
  • 100 γρ. βούτυρο 
  • 4 κ.σ κακάο 
  • 1 φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη 
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (225 γρ.) 
  • 2-3 κουταλιές κονιάκ (ή ρούμι ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας) 
  • χαρτάκια για τρουφάκια 
Για την επικάλυψη 
  • τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο. 
Σε πολύ χαμηλή φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις γίνει το μείγμα ομοιογενές, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. 
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας, τρίβοντάς τα μέσα στο μείγμα. Προσθέτουμε το καρύδι και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
Αφήνουμε το μείγμα για τα τρουφάκια να κρυώσει στο ψυγείο για λίγο.
Αφού κρυώσει και μπορούμε να το πλάσουμε, παίρνουμε κουταλιές και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. 
Τα κυλάμε σε όποια επικάλυψη προτιμάμε. 
Τα βάζουμε σε χαρτάκια, και τα διατηρούμε στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο