Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Σούπα βελουτέ λαχανικών




μαγειρεύει η Giota Haropoulou

Υλικά για 3 μερίδες
  • 1 πράσο
  •  1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κανονικές πατάτες
  • ξινόμηλο
  • 1 λίτρο νερό
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  •  ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • πάπρικα
  • σχοινόπρασο
  • 1 κ σ γιαούρτι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά σε κυβάκια. Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το πράσο και το κρεμμύδι (εγώ το έκανα με λίγο νερό, το λάδι το έβαλα όταν έκλεισα το μάτι), και προσθέτουμε το μήλο και τις πατάτες και νερό.
Αν έχουμε προσθέτουμε αποξηραμένα λαχανικά. Επίσης προσθέτουμε αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. 
Μόλις είναι έτοιμα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. 
Σερβίρουμε με πάπρικα, αν έχουμε πασπαλίζουμε με λίγο σχοινόπρασο, και σε όσους αρέσει προσθέτουν μια κουταλιά γιαούρτι. 
Βγαίνουν τρεις μέτριες μερίδες. Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε αυξάνετε τα υλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο