μαγειρεύει η Effie
Tsitsika
Υλικά
Για τη ζύμη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 αυγό
- 1 φακελάκι βανίλια
Για τη διακόσμηση
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- ινδική καρύδα
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης
και τα αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε μια
ομοιογενή ζύμη.
Την
τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη
βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και σε ένα σημείο κάνουμε μια τσιμπιά με τα δάχτυλά μας για να δημιουργήσουμε τη μύτη του σκαντζόχοιρου.
Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και σε ένα σημείο κάνουμε μια τσιμπιά με τα δάχτυλά μας για να δημιουργήσουμε τη μύτη του σκαντζόχοιρου.
Απλά
να γίνει ένα τριγωνάκι
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
Βουτάμε
τα μπισκότα μας μέσα στη σοκολάτα,
αφήνοντας τη "μύτη" καθαρή.
Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου σιλικόνης σχηματίζουμε ματάκια και μυτούλα στα μπισκότα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου