μαγειρεύει η Eleni
Kariofilli
Υλικά
-
ρύζι για σούσι
-
ξύδι ρυζιού
-
κρασί ρυζιού( μιριν)
-
φύκια για σούσι (νορι)
-
ψάρι (Σολωμό, λαυράκι, Καβούρι η σουριμι)
-
σόγια σως
-
αβοκάντο
-
αγγούρι κομμένα ζουλιεν
-
wasabi( είδος μουστάρδας πολύ καυτερή
-
σούσι ματ( μπαμπού σαν σουπλά η ένα
σουπλά για το δίπλωμα του σούσι)
Για
το μαρινάρισμα των ψαριών
-
σόγια σος
-
χυμό λεμονιού η χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Βράζουμε
το ρύζι μιάμιση κούπα ρύζι δυόμιση νερό.
Το
βράζουμε να απορροφήσει όλο το νερό.
Σε
ένα μπρίκι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές
ρυζόξυδο, 3 μιριν 2 κουταλιές ζάχαρη 2
κουταλιές αλάτι.
Το
προσθέτουμε στο ρύζι κι ανακατεύουμε
να πάει παντού. Αφήνουμε το ρύζι να
κρυώσει.
Τα
ψάρια, όποιο είδος και αν χρησιμοποιήσουμε,
τα μαρινάρουμε τουλάχιστον για ένα 3ωρο
στην μαρινάδα που ετοιμάσαμε.
Απλώνουμε
ένα φύκι στο σούσι κάτω με την γυαλιστερή
πλευρά προς τα κάτω.
Απλώνουμε
ρύζι σ όλη την επιφάνεια του φυκιού (
βρέχουμε τα χέρια μας με μιριν για γιατί
το ρύζι κολλάει) αφήνοντας 1 εκατοστό
στο πάνω μέρος ακάλυπτο.
Βάζουμε
στη μέση το ψάρι και αγγούρι η αβοκάντο.
Τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια του ματ.
Κι
έτοιμο το ρολό.
Το
κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και
σερβίρουμε με σόγια και wasabi.
Παρατήρηση : αν βάλουμε
τα ρολάκια κανένα μισάωρο στο ψυγείο
κόβονται πιο εύκολα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου