Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τιραμισού με γιαούρτι


 μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά 
  • 350 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ή ένα μορφατ  
  • φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη 
  • κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 κ.σ. λικέρ καφέ 
  • φλ. τσαγιού έτοιμο καφέ εσπρέσο, κρύο  
  • 1 πακέτο (280 γρ.) μπισκότα σαβαγιάρ 
Για την επικάλυψη 
  • κακάο
Εκτέλεση 

Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα γιαουρτιού, τμηματικά τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε τον καφέ εσπρέσο με το λικέρ καφέ.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα-ένα για λίγα δευτερόλεπτα και τα στρώνουμε σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 24 εκ.


Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και την καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, που τα βουτάμε και πάλι ένα-ένα στο μείγμα του καφέ.


Ολοκληρώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.


Σερβίρουμε το τιραμισού πασπαλισμένο με κακάο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο