- μαγειρεύει η Effie Tsitsika
- Υλικά
- · 1 ποτήρι νερού πολτός αχλαδιού
- · 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
- · 1 ποτήρι νερού λάδι
- · 4 κ. γλ. κανέλα
- · ½ φλ. φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια
- · λίγο αλάτι
- · 700 γρ. φαρίνα περίπου
- Εκτέλεση
- Κόβουμε τα αχλάδια σε πολύ μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε
- Χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φαρίνα, χτυπάμε ν' αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε το αλάτι στη φαρίνα και προσθέτουμε στα υλικά μας σιγά - σιγά, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
- Παρατήρηση : τα κουλουράκια μπορούν να γίνουν και με άλλα φρούτα, πχ μπανάνες!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου