Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Κουλουράκια νηστίσιμα με πολτό αχλαδιού


  •                                                   

  • μαγειρεύει η Effie Tsitsika

  • Υλικά

  • ·        1 ποτήρι νερού πολτός αχλαδιού
  • ·        1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • ·        1 ποτήρι νερού λάδι
  • ·        4 κ. γλ. κανέλα
  • ·       ½   φλ. φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια
  • ·        λίγο αλάτι
  • ·        700 γρ. φαρίνα περίπου

  •  Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα αχλάδια σε πολύ μικρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε
  • Χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φαρίνα, χτυπάμε ν' αφρατέψουν.
  • Ρίχνουμε το αλάτι στη φαρίνα και προσθέτουμε στα υλικά μας σιγά - σιγά, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
  • Παρατήρηση : τα κουλουράκια μπορούν να γίνουν και με άλλα φρούτα, πχ μπανάνες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο