Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Πάστα φλώρα



μαγειρεύει η Stella Glava

Υλικά 
  • ½  κ αλεύρι
  •  250 γρ βούτυρο
  •  250 ζάχαρη
  •  3 αυγά
  •  2 βανίλιες
  •  1 μπέικιν πάουντερ
  •  1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση
  • ½ κιλό περίπου μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το βούτυρο κρύο σε κομμάτια.
Το τρίβουμε με τα δάχτυλα και ζυμώνουμε. Βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο για να σφίξει το μείγμα.


Απλώνουμε με τα χέρια τα 3/4 της ζύμης σε μια φόρμα με λαδόκολλα 

Γεμίζουμε με την μαρμελάδα που έχουμε και με το υπόλοιπο μείγμα κάνουμε σχέδια από επάνω.


Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μελιτζάνες στα γρήγορα

  μαγειρεύει η Haroula Theodoridou Υλικά μελιτζάνες σάλτσα από ντοματίνια δυόσμος (προαιρετικός) κασέρι τριμμένο μαϊντανός ελαιόλαδο